Tuesday, September 15, 2009

selamat hari raya

di ucapkan selamat hari raya
maaf zahir batin

kepada semua blogger-blogger, kwn2, dan keluarga tercinta
seandainya ada salah dan silap harap dpt dimaafkan yek
ikhlas
nak angpaw!!
:D

Monday, August 31, 2009

berbuka



alhamdulillah
seronok bukak posa malam tadi
ramai-ramai family kumpul kat rumah
akak sy selaku chef pada hari tersebut menyediakan menu spesel pulau pinang
"mee udang"
alhamdulillah, sedap mee udang mama najla kalah mee udang sg dua.hehe.
lepas selesai berbuka
kami sama-sama solat jemaah maghrib di ruang tamu utama
papa jadi imam
alhamdulillah
hati aku lapang dan hepi sgt
alhamdulillah..
petang ini aku kena bersiap-siap untuk kembali ke KL
hati mula berdebar
entah kenapa setiap kali nak balik ke KL mesti rasa macam ni
mungkin belum puas melayan anak-anak buah dan berholiday sekejap di kampung
Allahuakbar.sabaq je lah.
ok KL.here i come.
.wassalam.
.end.

p/s: lebih afdhal berbuka dgn air sejuk dan kurma shj..ehehehe

Wednesday, August 26, 2009

congrats! mama Najla

dear mama najla,
wpun posting ni agak lmbt utk hg aku tetap nk wish:
hepi convo to k. nab..
present??
mau jugak ka..nnt la aku bg kat Najla..
okes..hehehe
with some femly members
my bro & udin mama & Najla
mama Najla @ model ariani
Najlaa tidoq...4 months now

udin yg hensem with tok

Friday, August 14, 2009

setem

ni last muvee yg sy tgk bln ni..no more muvee...ramadhan just around the corner... :D

sedikit commentar:..
cerita ni agak kelakar pada mula dan smp habis tp dlm seronok menonton cerita ada sesuatu terjadi myebabkan sy tak senang duduk ..adeii, dgr org belakang gelak terbahak2 tak henti2 tak pe lg..biasa la kan..tp smp bab gelak smbil menendang kerusiku ni.....haih, geram betul..hurm, kepada sesiapa yg pegi tgk cerita ni, pls jgn contohi org yg duduk belakang seat sy tu ye..bertimbang rasa sesama penonton tau2..bye2 wsalam.
"selamat myambut bulan ramadhan al-mubarak and selamat berpuasa"
selamat menunaikan solat terawih ..
raya nnt jemput mai rumah na..

Sunday, August 9, 2009

super yummy beriyani

yesterday, i went out to Campbell st located near to Line Clear Nasik Kandaq during my exam's break @ dewan sri pinang, Penang. Actually i went there with an unaccomplished mission that need to be accomplished ASAP (i really mean it,today) together with my beloved bros and sisters.. i gave them a quick call just after i ve finished writing my last answer in the exam hall.fuh..mcm kat iceland.sejuk!!

haih, ni lah kalu keluaq time lunch ni tak jem mmg tak sah..we settled out our journey all the way thru the hustle and bustle of penang town and lucky enough for us when we reached there, we were served to get the first treat VIP parking just in front of the famous nasik kendaq restaurat to be named.yeay!! gumbira2....
( fyi, its kinda hard to find parking in this area..since the roadway is very very very narrow and busy like New York..worst case scenario, go and park your car @ rm 3 for 45 mins parking area opposite Line clear nasik kandaq, kat situ konpem mmg line clear, ready duit je la)

we went out of the car and walked slowly to the restaurant yang tak pack seperti biasa..pelik??..hurm, maybe time tu awal lagi, so tak dak la org queue2 smp ke jln raya..by the time kami start nk makan mula la bz..restaurant dah mcm dlm tin sardin...oopss! lupa nak introduce restaurant ni. restaurant ni mmg terkenal lama dah kat penang. sebut ja Hameediyah mesti org kat sini tau.papa saya cerita dulu, dia pi kedai ni kayuh basikal dari bukit mertajam.skrg ni anak2 dia pulak take over jd customer tetap

it is located at Lebuh Campbell, restaurant ni mmg famous dgn nasik beriyani & ayam rose. selain dr beriyani ada jugak menu yg lain like daging bakar, daging masak hitm, kari ayam, pelbagai jenih roti, mee dan lain2.. tp, if kena nasik beriyani dia takdak lauk pun xpa..mmg mabeles!! and you can always order nasik beriyani kosong or beriyani ayam.. this restaurant is highly reccommend by me if mmg nk try nasik beriyani kandaq penang la especially for those yg mai jalan2 di penang..great place for your tummy!! insyaAllah entry berikutnya,sy tulis pasal tmpt2 mkn yg famous kat sini.

enjoy makan, sy tak sempat nk snap gmbr beriyani yg sy mkn. lebey kurang mcm ni la rupanya..

ni lak kedai dia

bye.end.

Wednesday, August 5, 2009

introducing....Najla Insyirah bt Mohd Azrul

salam,
last nite sy selamat smp ke kpg dan ptg ni jugak sy akan rushing blk semula ke kl..keje meh...
now, let me do some quick taaruf pasal ahli baru keluarga besaq sy as promised before
baby kecit di bwh anak buah sy yg ke-5,
merangkap daughter of Mohd Azrul and Siti Zainab bt Ismail (my sister)
skrg baby ni baru berumur 3 bln ++..comey kan..
ada tak mcm mak teh dia???? heh :p

lights, camera, actions...
introducing the arrival of Najla Insyirah bt Mohd Azrul to our femly


mmmm, buat mulut geram..mmm..
mmmmmmm lg dan lg....
nmpk tu tgn ketul2..body builder naby kecit nie..heewaa,ngntok nya mama..x tahan
mmmm....mmmm...
terer x i posing?

itu saja, jumpa lg..hasta la vista

Friday, July 24, 2009

mo0d changing


Allahuakbar
geez.....now is 1.00am
me, in ofis..ni second time aku tulis pasal benda yg sama
sbb benda ni mmg drectly tekeluar dr kepala aku skrg..tensen!!
rasa nk pecah kepala pun ada..memikirkan masa depan aku dan keja yg memerah otak
mak ayah pun dah slalu bising2 suruh tuka profession..tp, nak
buat mcm mana mmg dah tetulis..dan aku mmg suka
dan aku berharap aku masih dan akan terus berada dlm bidang ini
worst case scenari0, dlm bidang yg berkaitan dan tak terkeluar dr landasan
tp,
hurm, skrg ni lah life aku yg nak dikira mcm dah takdak life lgsg.. im in vain
bgun pg blk mlm.. kdg2 tak tido lgsg dan kembali keja on the next day..uhh...so exhausted and frustrating
dah byk kali jugak aku ckp benda ni dgn kwn2..hurm, maybe jugak aku ni anak manja kata org...baru kena skit dah tak tahan..asyik nak merungut
pikir2 pe yg mak ayah aku ckp betul gak.. life as a fresh graduate yg baru2 nk keje is so unhappy and frustrating (at this very moment la) !!!!!!
ya Rabbi, tolong lah hamba mu yg lemah ini..rasa nak teriak pun ada..nak jerit pun ada...dua-dua skali..rasa mcm nak terjun bunjee pun ada.wawaaa..
tp, itulah, belajar susah dahulu..senang kemudian..aku hrp aku akan lebih kuat lps ni
for the time being, aku tak boleh nk stop pikir..itu dan ini..ada sja popup window
kalu aku keje kat penang..dah lama hari hari kena sound slalu blk umah lmbt..
skrg ni kena sound time blk kpg and thru fon je lah
aduS
aku tak tau dah nk ckp apa lg..aku mmg tgh tension gaban!!!!
buat sekian ke seratus juta kalinya..haah, kan dah terkeluar ayat merapu
probably this would be the last entry from me
ilal liqa`
wsalam
-end-

Saturday, July 18, 2009

works

3 entry 1 hari..ni lah jdnya kalu ada can dpt duduk dpn pc lama skit.revenge of the fallen.hehe.
entry ini bukan pasai rashes lg, tp cerita drawing
images di bwh antara contoh drawing yg kena prepare utk presentation, meeting, comments dan etc
sy masih stage mencuba-cuba, hrpnya dpt improve lg selepas ini
this example, is one of the ongoing project @ Sepang close to Elite expressway toll
project ni masih stage concept, for sure nanti akan tak terkira lah berapa kali ia akan di revised

ok, lets take a quick glance @ my amature artpiece


bird eye view of the overall pool deck area (x siap lg ni)

close up 1 red white feature wall

close up 2 "loggia"

that's all for now, masa utk tid0oo \(',')/

Penawar Kepenatan

info ni sy dpt dr kakak sy from emel, hrp dpt memberi manfaat..insyaAllah

Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian sama ada di
rumah mahupun di tempat kerja, bolehlah jadikan petua yang diajar
oleh Rasulullah s.a.w. kepada puteri kesayangannya Saidatina Fatimah
sebagai penawarnya.

Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya Saidina Ali bin
Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya kerana keletihan menggiling
gandum untuk membuat roti. Saidina Ali berkata :
"Bapa kamu telah datang membawa balik tawanan perang. Berjumpalah dia
dan mintalah seorang khadam untuk membantu mu."

Saidatina Fatimah pergi bertemu bapanya dan menyatakan hasrat untuk
mendapatkan seorang khadam bagi membantu tugas hariannya di rumah.
Bagaimanapun Rasulullah s.a.w. tidak mampu memenuhi permintaan anak
kesayangannya itu. Lalu Baginda s.a.w. pergi menemui puterinya serta
menantu itu. Baginda s.a.w. berkata:
"Apa kamu berdua mahu aku ajarkan perkara yang lebih baik daripada apa
yang kamu minta daripadaku? Apabila kamu berdua berbaring untuk tidur,

bertasbihlah (Subhanallah) 33 kali, bertahmid (Alhamdulillah) 33 kali
dan bertakbir (Allahuakbar) 33 kali. Ia adalah lebih baik untuk kamu
berdua daripada seorang khadam."

Inilah penawar ringkas yang Nabi s.a.w. ajarkan kepada anak dan
menantunya bagi meringankan keletihan dan kesusahan hidup mereka berdua.
Saidina Ali terus mengulang-ulang kalimah-kalimah Rasulullah.s. a.w.
ini.
Katanya "Demi Allah aku tidak pernah meninggalkannya semenjak ia
diajarkan kepadaku."
Sayugia dicadangkan kepada ibu-ibu, suami-suami atau sesiapa sahaja
yang merasai kepenatan setelah melakukan tugas-tugas harian supaya
mengamalkan membaca

'Subhanallah' (33 kali), 'Alhamdulillah' (33 kali)
dan 'Allahuakbar' (33 kali) pada setiap malam isitu sebelum melelapkan
mata.

Lakukanlah dengan penuh ikhlas dan istiqamah (berterusan) , Insya-Allah petunjuk Nabawi ini mampu menyelesaikan bebanan-bebanan hidup
seharian kita. Akan terserlah ceria di wajah pada keesokan hari dengan
senyuman.

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka
sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."

Wednesday, July 15, 2009

rashes attack

ketegaq vs rashes
rasa-rasa mana yg menang?ka seri mcm MU vs Malaysia
sebenarnya entry kali ni pasai rashes
tp bila kena paksa makan ubat.....penyakit ketegaq mengatasi segalanya
sy ni alergi ubat @ erti kata lain tak reti mkn ubat (walaupun x tahan, buat2 tahan) telan ubat..huh, mmg worst nightmare betulla
last 3 weeks, pi amik ubat kat kedai bwh ofis then the pharmachist ckp "adik, ni u kena alergi ni".... alergi?..ha apa tu?
(gambar hiasan)
lebih kurang mcm ni lah rashes tu.. (ianya tersangat lah...)

alergi apa pulak ni..x penah2..dan yg plg tak best..dah 3 mggu tak lega-lega jugak..jgn kena eczema sudah

" tu la ubat ada xmau makan' kata wan." wan ni roomate sy..studiomate uia 4 taun
hah, kan dah siap kena bebel...hahaha
rasa2 nya sebab hari tu ada cuba try mkn ikan keli, mmg dh pecah la one of my fear factor and perasaan gerun tgk kepala ikan tu
hurm..betulla la tu, lepas mkn ikan tu terus alergi ni muncul tetiba
wan la ni yg ajar sy mkn ikan keli
budu...ya Allah (tp ni mmg best mcm cencaluk,heeee)
laksam...
mcm2 dah try... mmg patut la
lagi 1 yg x best pasal rashes ni dia akan dtg tiba2...sat ada, sat takdak...suka hati dia ja..s00ooo unpredictable
so, hari ni sy dah selamat smp ke kampung halaman ptg td
nak mintak papaku inject syringe je terus

tak reti-reti drpd kecik smp la ni nak telan ubat

k, hrp berjumpa di entry yg selanjutnya
wsalam

jom sapa nak ikut pi mkn char kuey teow pmtg pauh

Wednesday, July 8, 2009

u d i n

u d i n a.k.a muhammad safiyuddin bin shaiful
sebenarnya takdak idea nak tulih blog..dan malas nak bercerita.. rasa2nya saya pon dah kena jangkit virus writing block mcm Pak Ngah
so sy uplod gmbaq udin saja la na..ley ramai2 tatap.. umoq dia baru setaun ++
kadang2 ralit saja tgk gmbaq udin ni.. 2-3 kali pon xpa...berkali2 lagi ok..
stress keje.tgk gmbq udin terutamanya bila kena stay back kat opis..
hurm,
"waseem" dak anak menakan saya ni..tgk la ikut sapa...kekeke..
ah che che...dancing2 skit..
apa tengok-tengok??
udin siap pkai stoking nak drift kat ruang tamu

ni pesyen apa ni pkai baju takat kepala ?? sapa punya reja



hehe,kelakar2...pndai abah aku buat lawak...

hensem tak rambut cacak2 ku...

ibu, udin nak.........zzzzZZZzzzz.....
cukup la setakat ni..sayonara

Monday, July 6, 2009

ARCHIDEX 09




salam,

ARCHIDEX 09


itu la tempat yg sy spent masa pi last week :D
seronot..pusing2 cari supplier and tgk exhibition..
nnt sy smbg cerita, ada keja byk...hoho

Thursday, June 25, 2009

230 am @ office

salam...

skrg dah pukui 230am...tp sy masih kat ofis....
tgh menggelupur siapkan drawing and presentation utk esok....
cuma sy berdua je kat ofis..sy dan wan...
hurm, org lain mesti tgh selesa tarik selimut tido dgn nyenyak nya...

me?

curik2 masa 10 mins just utk updet blog yg tak seberapa ni and meluahkan rasa letihnya badan ini... transformers pon tak dan dah...aduiii....
got to go...esok pagi for sure mcm panda..huhu
till then
perjuangan belum selesai...
wassalam


/(-_-)/

Monday, June 15, 2009

break + fasting

sesungguhnya hari ini aku berpuasa...
nk bebuka pe ek..any idea?
(-_-)

Sunday, June 7, 2009

we're @tgv

salam and selamat hari ahad,

esok keje....(-__-) monday blues...uhuh

forget it.. lets talk about dis muvee..hurm..what say u?

...

sy tgk muvee ni last week @ TGV...

its started when...

my fren & i dgn tabahnya beratuq kat lane yg pjg ngalahkan rail ketapi..
hurm..

nak tgk citer pe ye..

hurm..

pikir lg...

pikir lg..

lg dan lg..

...

...

...

last2, xdak jugak yg best so km pon decide tgk terminator salvation..last minutes punya decision..so seat pon dpt lah yg depan2...

adeh, macam mana ni...
3 barisan terhormat di hadapan..huhuhu..nak masuk slot lain ada seat blkg2..tp tak dan pulak nk semayang..

jdnya, beli yg pukul 830pm punya..settle..alhamdulillah..hehe
before masuk wayang sempat mkn2 kt old town tepi tgv tu jek...yumyum..bile dh full (xde la full pon sbb mkn tekejar2..pe nk jd budak dua org nih..huhu)
ktorg pon gerak ke muvee no 5
then, muvee pon mula...

tp

adeh, tak cukup mata nak tgk 1 skrin...depan giler...mumy!!!

comments:

bain, as you said b4.. muvee ini mmg best...tp yg mcm agak kelakar terminator arnold susah nak eja itu..mcm pelik pon ade..

but TRANSFORMERS mmg lg "super duper yummy" kan..kan..kan..

so nnt jgn lupa booked ticket awal2 tau..mesti ramai org smp tak cukup wayang..

wait for me ya encik megatron....ill be there.....sooon enough.......yey!

QaLas!

Monday, June 1, 2009

unwell XoX

All day staring at the ceiling
Making friends with shadows on my wall
All night hearing voices telling me
That I should get some sleep
Because tomorrow might be good for something

Hold on
Feeling like I'm headed for a breakdown
And I don't know why

But I'm not crazy, I'm just a little unwell
I know right now you can't tell
But stay awhile and maybe then you'll see
A different side of me
I'm not crazy, I'm just a little impaired
I know right now you don't care
But soon enough you're gonna think of me
And how I used to be...me

I'm talking to myself in public
Dodging glances on the train
And I know, I know they've all been talking about me
I can hear them whisper
And it makes me think there must be something wrong with me
Out of all the hours thinking
Somehow I've lost my mind

But I'm not crazy, I'm just a little unwell
I know right now you can't tell
But stay awhile and maybe then you'll see
A different side of me
I'm not crazy, I'm just a little impaired
I know right now you don't care
But soon enough you're gonna think of me
And how I used to be

I've been talking in my sleep
Pretty soon they'll come to get me
Yeah, they're taking me away

But I'm not crazy, I'm just a little unwell
I know right now you can't tell
But stay awhile and maybe then you'll see
A different side of me
I'm not crazy, I'm just a little impaired
I know right now you don't care
But soon enough you're gonna think of me
And how I used to be

Yeah, how I used to be
How I used to be
Well, I'm just a little unwell
How I used to be
How I used to be
I'm just a little unwell

...

saya mc 2 hari..
sory kawan2..sy x mampu nak contribute keje kat opis mggu nie.. jumpa on dis wednesday oke!

Saturday, May 30, 2009

tensen?..jom tgk muvee

muvee ini sy baru tgk last week kat GSC one utama. dgn my ofis kliks. cerita ni best jugak..mmg intention hari tu nk pi tgk muvee ben stiller ni..tp lepas dah tgk sy lg prefer Night at Museum 1. character dan cerita yg dulu lg best.super best lah senang.hurm.

muvee siam...dis is the first time sy pi tgk muvee siam kat wayang..ni pon tgk kat GSC one utama..dah mcm customer tetap gsc..doh..doh...sbb masa tgk thriller dia mcm best dan citer action gaduh2..ganazz!! cane2 pon, citer ni mmg tak kelip mata tgk..just ending je yg tak best..tan@ tai mati..hero mati x best la kan.. :(

muvee no 3 ni pulak sy tgk seminggu sblum tgk fireball dekat GSC Alamanda, Putrajaya.late night show dgn rumate yg plg baik abad ini..sapa lg wan mary. intention pd hari itu utk mereleasekan stress wat tender drawing yg memakan masa sebulan jugak utk disiapkan.
so unlucky, masa tgk muvee ni smp tetido-tido..........maknanya apa????............
citer ni tersgt lah tak best..huhuhu tp, bg sesape yg suka da vinci code ok la tgk. citer lebey kurang saja


wolverine..mcm kurang sampai....chewah..pandai la sy komen2 kan....ni tgk kat cineleisure, the curve.
tp kan sbb citer encik serigala ni sorang ja...and character2 tak byk..diorg pun tetibe jek ada,kejap takde. tp yg best nya ada pelakon korea itu and will i am yg muncul kejap2 gak mcm biskut..sy bg 3 bintang setengah

muvee ni pulak second muvee melayu yg sy tgk kat wayang..ni pon tgk kat cineleisure, the curve.
sebelum ni tgk citer" Soal Hati" Afdlin Shauqi kira2 4 taun yg lalu.
sy tgk celah-celah jari, bukan sbb takut, tp..................
takut la..ok..surrender!!!
lagi nya sbb kitorg plg depan even sebenarnya seat kitorg lg 2-3 baris dah belakang..takde org..so, kitorg plg depan jugak la..seriau!!!! dah la gelap.woh.. tobat!tamau tgk muvee seram dah pasni

mr paul walker..yay!! best...best...lagi lagi best.. :D

cane nak ckp eh..tak kena pon ada..sbb "Son Goku" ni version org puteh..
dan tak se-best mcm tgk citer kartun and baca komik..pikar pon semacam jek.huhuhu
to me i think if org jepun sndr yg buat jd muvee munkin lg best..kan?

i cant hardly waitt........


citer ni mmg sy tertgu2 nk tgk..every episode mmg tak lepas..
maybe keluar 15 July 2009, wednesday..watch out GSC..


MEGATRON!!!!...AUTOBOT!!!!!!.......
yg ni mmg

i cant resist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
will be on show by end of dis month
24th July 2009
.

confirm best!! kawan2, nnt jgn lupa ajak sy tgk tau

-End-

speed test

huhuhuuu..mmg x seswai la kalu ada org nk mtk tolong sy menaip..byk slah dari betul..jrg menaip, sbb slalu wat keja pkai mouse saja

35 perkataan

Speed test



miss GAZA..sy terpaksa surrender!!

Sunday, May 24, 2009

eksiden

yesterday, is my day trip to bkt tinggi

out of no where, while i was driving

bump!!...Allahuakbar....

haish..

im lucky enough not to have any cuts or injuries

Alhamdulillah..

everything's good, i believe

there's always something behind every incident

actually im not in the mood of writing..insyaAllah in few days time i will..

right now i really miss sumbody

i wonder if that"sumbody" ever think of me..mmm..

im having a bad day, mmm,not bad day bad sequal may be..

huh, pe yg di merepek kan ni?

gtg

end

Sunday, April 26, 2009

people at the front line

assalamualaikum wbt dan selamat hari ahad,

hari ni mood sy dah lari tinggaikan sy kat rumah.. yg tinggal cuma keinginan nak tidoq....tidoq... dan tidoq......
sy takdan nak ligan mood2 hat lain yg dah terbang dan mmg dah tak larat nak kejaq lagi...biaq pi lah..malaih @ baloq liat tahap gaban..huhuu..
hari ni sy menulih dlm bahasa ibunda saya yang tercinta, bahasa utara..leh sama2 kalau anda kat luaq sana nak blajaq..dan sebelum kami lupa,
kehadapan mak yg tercinta yg la ni berada di Penang,

"Selamat hari Ibu"
"you're my Greatest mom Ever"
semoga dipanjangkan umoq dan dimurahkan rezeki, ceria-ceria dan sihat-sihat selalu
bley buat haji lagi nanti
jasa dan pengorbanan mak membesarkan kami adik-beradik smp besaq akan kami ingat sampai bila-bila
mmg tak akan terbalas segala kasih sayang yang telah mak dan papa curahkaninsyaAllah, kami semua doakan mak dan papa dikurniakan kehidupan yg sejahtera dan diberkati dunia dan akhiratAmin.
sengaja sy ucapkan awal sbb takut diri ni yg mmg seadanya pelupa utk mengigat tarikh dan nombor. dan sekadar coretan buat org terpenting dlm hidup sy.
ikhlas from ur keras kepala daughter

dan lagu ini ditujukan khas buat mak sy dan jugak mak- mak di luar sana



sy akui mmg ssh utk sy tunjukkan perasan sy..terutamanya kepada org yg sy terlalu sayang. now and forever my mak and papa..
when its come to words yg perlu diucap depan2 lagi la.....mau banjir satu rumah..peristiwa ini slalunya time raya..to me perkataan itu terlalu bermakna..maknanya bila sy ckp sy syg org itu, mmg sy terlalu sgt2 dan gaban gila suka, syg, cinta org itu..walaupun cuma sekali atau ckp dlm keadaan gelak2..tp sebenarnya dlm hati rasa mcm nak meletup..mmg susah la..adus, nak ucap ayat-ayat cinta ni.woh, dah tersasar jauh dari motif sebenar entry kali ni..
takpa2..

people at the front line..betul ke?..ke front desk?
people at the front line??..hurm, mmg hangin dan hangit la cerita ni, sbb ianya jadi kat kawan saya dan saya sendiri..bukan sengaja nak cerita buruk ka apa mcm mami jarum....tp cuma sedikit terkilan la dengan servis dan layanan yang diberikan terutamanya daripada bangsa melayu kita sendiri..ya Allah..sabaq2..mmg menghakis iman betulla..
ia berkait rapat dengan pekerjaan yg kena jumpa2 org, bg servis dan layan org..erti kata lain keje PR kat front desk jabatan kerajaan..
tp sy percaya tak semua org yg keje profession ni, adalah mcm mamat yg sorg ni. dia sorg jek yg jd bakteria susah nak hapus dan merosakkan imej profession PR org lain..huhu geram x abis lagi.

kisah ni sebenarnya dah drag drpd hr isnin smp la jumaat lepas..hari2 kena pi jumpa mamat ni. sbb ada nak settle skit pasai plan2 submission..kita bila taktau kita akan bertanya la kan??..betul tak?..dah tu, first time pi submission kat situ..mesti la byk tny skit dan byk benda xtau..nak pulak lagi dia adalah person in charge yg sudah di byr gaji utk duduk kat depan dan di tanya..bukan niat sy nak burukkan dia, tp ye la, jalankan lah tanggungjawab anda seadanya.
just treat people nicely..and use polite words..bukan susah pon..org pon senang nk explain apa2..
atau mungkin sbb dpt bekerja dgn kerajaan membuatkan dia menjadi sebegitu..sombongnya!! ya Allah..sabaq2 lg..
this scene took place at MPS Sepang..jd, sapa yg mkn cabai dia la yg rasa pedas..
dengan sikap anda yg sebegitu takkan membawa anda kemana2..sekadar bekongsi pendapat dan teguran.. what u give, u get back..scorpion pon nyanyi lagu mcm ni tau..dia pon tau budi bahasa..hurm..lega!

Sunday, April 12, 2009

semalam, hari ini dan esok

salam again..

today ill try to write in english,just practising.....its been quite a while im not writing, speaking, listening to or even watching english movies..grammar and vocab pun sudah berterabur..aiyayyay!!

p/s: everybody is welcomed to comments and correct my english, im on going process of brushing up my language skill yg agak mengecewakan dan lemah skrg ini.Thanks.

Yesterday

as i threw open the window on the 10th of April on a lovely friday morning, i come to realized that it was the day that i should get prepared and went out for work much earlier than usual. it was the day where my heart start beating a lot more faster than a bullet train..doh doh...what a day..what makes me so worried was, its time for dateline and project meeting with clients on the evening (they are even more horror than ghost movies..betul..im telling you..huhu)

and

it was the same day as well whereby i should become a part time interior volunteer for my bos to get the office ready for astro shooting. all the susun2 works of material sample is quite tiring and make me sweat just like im going out for jogging..the shooting was during the evening after jumaat prayer. for the "ekspresi laman" program..im not sure..might be..on the 104 channel..
so you guys out there dont forget to watch it,
if you want to see who's my bos la..(buat promo skit bley kan)

after i finished all the decorative works, i was lucky enough that i got informed that the meeting on the evening was postponed to the next tuesday..what a relief..but still ive to get ready for me to be able to counter their comments next week. later i got a call from my sister telling me that she already safely delivered her baby at the hospital..yey, baby..i love babies...so geram2 and rasa nk picit2. im telling myself, get ready with your backpack and start journey back home..and alhamdulillah, i managed to reach there and see my new anak buah sleep so tightly next to her mother..
her name is Najla Insyirah bt Mohd Azrul, 3 days old
later i will upload her plain pictures


Today and tommorow
to be cont.its time for...zzZZzz

u guys tgk dulu JOZAN episode ni kelakar

Saturday, April 4, 2009

im back

gambaq hiasan
(bukan apa, mggu ni kena design area swimming pool, House Offices selangor science park, sepang.. idea tolong lah mai....mai..)


assalamualaikum wbt..


alhamdulillah dan syukur kepada Allah kerana sy masih diberi nikmat kesihatan dan berpeluang mencurik sedikit masa terluang utk menulis cerita yg tak seberapa ni..memetik kata2
Pak Ngah


"People don't remember what they say or see but writing is indelible. Keep writing, Siti. It's history."


thanks for the words Pak Ngah.sbb ia mmg betul. people tend to forget what they say easily...perkataan yg kita sebut 2 saat lepas pon kdg2 x igt..lain lah kalu otak mcm komputer.taip je..terus keluar..tp komputer pon kdg2 hang jugak.huhu.


Jdnya lepas ni sy akan cuba menulis w/pun masa dan keadaan diri agak kurang mengizinkan.insyaAllah.

hari ni sy sedikit hepi sbb dpt baca blog dgn riang ria sambil mendengar lagu jason mraz kat pc .

disamping dpt inhale oxygen dgn lebih rileks..dpt dgr burung kicau2 tepi tingkap, tengok pokok2 betul menghijau kat taman(asyik tgk dwg cad jek, buhsan woo), dpt enjoy drama korea dgn pelakon2 comel dan jambu, karaoke dgn budak2 opis, lepak2 kat ikea n the curve, sggah umah kakak...kira dah ok sgt... dpt la sedikit recover dr otak tepu mgadap keja. maksudnya weekend mmg hari utk rest to the fullest atau dlm erti kata lain hari qada` tidoq

the next 2 days akan bermula lah balik hari tak tenang.. semua benda kalau buleh nak rushing dan cepat siap 2-3 days before dateline tp final output mesti mau perfect dan gempak..u r now on fast track schedule..
aiiyoyoooo...fenin fenin...

mana nak melayan kerenah klien lg..tetapi hidup bila dipikir2 balik, kalau x de pressure cam ni tak best jugak..tak thrill org kata..huhu..slalu if dpt pi site visit best..dpt lari jap dari bertapa kat dlm opis yg sejuk mcm peti ais..betul...mmg best dan teruja if benda yg kita plan dah siap implement on site..bahagia rasa..nak2 pulak kena puji..bagaikan dunia ni aku yg punya..

tp jika sebaliknya, Allah sja yg tahu..Allahuakbar!

acara mengsetting telah dijalankan 2-3 bln lps dlm kepala utk learn from the past and people wif experience, pe yg penting niat dan buat keja betul sudah la..pesan mak papa itu kena igt..jaga diri..jgn myusahkan org..jgn boros..yg lain2, kena sembur dgn bos ke pkns ke....layan..bls je dgn senyuman....dah dpt pahala pree2 je..

last but not least, i wish that i could enjoy mylife and leads to a happy ending in the hereafter...xyah runsing2 pikir pasal keja..life is to be enjoyed.igt kita idup sat saja kat dunia ni..tuu..yg lama dan kekal nya kat sana tuu....

so, just be prepared..wallahualam.hepi saturday!
(edisi motivasi diri sendiri)

Thursday, March 5, 2009

Sayonara...

blog ini akan ditutup buat sementara
(sehingga berada pd mood selesa..)
ada komitmen baru yg perlu di beri perhatian
mohon kemaafan andai sy terkasar bahasa,
terguris kata
@
ada membuatkan sesiapa terasa hati
dgn tulisan didlm blog ini
mohon mintak diri
sehingga berjumpa lagi...insyaAllah
Assalamualaikum w.b.t

&
bubbye!!

sy paksa kaka suruh mintak maap skali..kekeke
(dh kena rasuah ni beriban2 pound)
saja just lama tak.....tgk bola.tido bola.mkn bola jugak ke??

Wednesday, March 4, 2009

zaman mude mudi

sebenarnya tatktau nak cerita apa..tengoklah gmbr ni zaman mude mudi dulu2.. studio comrades..ni semua gmbr time first year ....heh3

tgk tu muke sesorang..che che..... muka mcm budak2 sekolah baru lepas spm..miuw miuw dimana2..
lenguh amik gambar..kat bgn lalang
jejaka2 rebina

ni kat putrajaya wetland atas viewing tower..sume2 tu gayat sebenarnye..cover muka yg kecut
baru sudah presentation..4 taun lps
sapa takdak?

ikut kan hati ni, mmg rindu sgt nak masuk kaed semula...ades, dulu time study sibuk nak habis study cepat2..penat lah..byk keja lah..nak grad lah...mcm2 lg..tp mmg betul bila dah keja ni mmg teringin lak nk study balik..teringat zaman kegemilangan studio landscape....gemilang ker??? huhuhu kire cemerlang, gemilang, terbilang la juge..

yerlah, zaman tak cukup tido, tak mandi, tak pakai bedak, tak makan, tak minum, tak touch up, tak tgk tibi, tak sempat hantaq assignment, tak dan kaler bod, tak siap drawing, kena marah, kena denda, kena tinggal kat site, kena redo, kena conteng....huh, dan mcm2 tak dan kena lagi.....

mmmm..ni serba sedikit memory hidup sbg student kaed yg cukup berharga..kalu nk cerita sampai taun dpn pun blum tentu lg abis..mmg takleh dbeli dan dganti kat mana2..my precious!! pengalaman yg dikutip selama dok kat Kaed insyaAllah takkan saya sia2kan..thanks to all frens and lecturers yg berhempas pulas demi kesejahteraan kita bersama....hidup dept. landscape!! :p