Sunday, August 9, 2009

super yummy beriyani

yesterday, i went out to Campbell st located near to Line Clear Nasik Kandaq during my exam's break @ dewan sri pinang, Penang. Actually i went there with an unaccomplished mission that need to be accomplished ASAP (i really mean it,today) together with my beloved bros and sisters.. i gave them a quick call just after i ve finished writing my last answer in the exam hall.fuh..mcm kat iceland.sejuk!!

haih, ni lah kalu keluaq time lunch ni tak jem mmg tak sah..we settled out our journey all the way thru the hustle and bustle of penang town and lucky enough for us when we reached there, we were served to get the first treat VIP parking just in front of the famous nasik kendaq restaurat to be named.yeay!! gumbira2....
( fyi, its kinda hard to find parking in this area..since the roadway is very very very narrow and busy like New York..worst case scenario, go and park your car @ rm 3 for 45 mins parking area opposite Line clear nasik kandaq, kat situ konpem mmg line clear, ready duit je la)

we went out of the car and walked slowly to the restaurant yang tak pack seperti biasa..pelik??..hurm, maybe time tu awal lagi, so tak dak la org queue2 smp ke jln raya..by the time kami start nk makan mula la bz..restaurant dah mcm dlm tin sardin...oopss! lupa nak introduce restaurant ni. restaurant ni mmg terkenal lama dah kat penang. sebut ja Hameediyah mesti org kat sini tau.papa saya cerita dulu, dia pi kedai ni kayuh basikal dari bukit mertajam.skrg ni anak2 dia pulak take over jd customer tetap

it is located at Lebuh Campbell, restaurant ni mmg famous dgn nasik beriyani & ayam rose. selain dr beriyani ada jugak menu yg lain like daging bakar, daging masak hitm, kari ayam, pelbagai jenih roti, mee dan lain2.. tp, if kena nasik beriyani dia takdak lauk pun xpa..mmg mabeles!! and you can always order nasik beriyani kosong or beriyani ayam.. this restaurant is highly reccommend by me if mmg nk try nasik beriyani kandaq penang la especially for those yg mai jalan2 di penang..great place for your tummy!! insyaAllah entry berikutnya,sy tulis pasal tmpt2 mkn yg famous kat sini.

enjoy makan, sy tak sempat nk snap gmbr beriyani yg sy mkn. lebey kurang mcm ni la rupanya..

ni lak kedai dia

bye.end.

4 comments:

miss GAZA said...

assalamualaikum sis..

penang mmg pemes ngan nasik kandaq..
huh!
sedap gila nengok nasik kandaq tu!!
terliuq dah ni..
huhu
=P

Pak Ngah said...

Meleleh pulaklah bila tengok nasi beriyani tu. Bilalah Siti nak belanja Pak Ngah makan nasi beriyani tu? Hehehehehe.

siti said...

dear miss gaza:
waalaikumussalam wbt
teliuq?..mai la bila2 jalan penang. insyaAllah ley akak bwk pusing2 and pi mkn kat situ.inform la kalu nk mai ok

siti said...

dear Pak Ngah:
for Pak Ngah insyaAllah anytime...
Pak Ngah inform sy awai2 tau bila nak mai jln sini..ley sy aply cuti smbl tu boleh blk kpg skali.hehe