Saturday, April 4, 2009

im back

gambaq hiasan
(bukan apa, mggu ni kena design area swimming pool, House Offices selangor science park, sepang.. idea tolong lah mai....mai..)


assalamualaikum wbt..


alhamdulillah dan syukur kepada Allah kerana sy masih diberi nikmat kesihatan dan berpeluang mencurik sedikit masa terluang utk menulis cerita yg tak seberapa ni..memetik kata2
Pak Ngah


"People don't remember what they say or see but writing is indelible. Keep writing, Siti. It's history."


thanks for the words Pak Ngah.sbb ia mmg betul. people tend to forget what they say easily...perkataan yg kita sebut 2 saat lepas pon kdg2 x igt..lain lah kalu otak mcm komputer.taip je..terus keluar..tp komputer pon kdg2 hang jugak.huhu.


Jdnya lepas ni sy akan cuba menulis w/pun masa dan keadaan diri agak kurang mengizinkan.insyaAllah.

hari ni sy sedikit hepi sbb dpt baca blog dgn riang ria sambil mendengar lagu jason mraz kat pc .

disamping dpt inhale oxygen dgn lebih rileks..dpt dgr burung kicau2 tepi tingkap, tengok pokok2 betul menghijau kat taman(asyik tgk dwg cad jek, buhsan woo), dpt enjoy drama korea dgn pelakon2 comel dan jambu, karaoke dgn budak2 opis, lepak2 kat ikea n the curve, sggah umah kakak...kira dah ok sgt... dpt la sedikit recover dr otak tepu mgadap keja. maksudnya weekend mmg hari utk rest to the fullest atau dlm erti kata lain hari qada` tidoq

the next 2 days akan bermula lah balik hari tak tenang.. semua benda kalau buleh nak rushing dan cepat siap 2-3 days before dateline tp final output mesti mau perfect dan gempak..u r now on fast track schedule..
aiiyoyoooo...fenin fenin...

mana nak melayan kerenah klien lg..tetapi hidup bila dipikir2 balik, kalau x de pressure cam ni tak best jugak..tak thrill org kata..huhu..slalu if dpt pi site visit best..dpt lari jap dari bertapa kat dlm opis yg sejuk mcm peti ais..betul...mmg best dan teruja if benda yg kita plan dah siap implement on site..bahagia rasa..nak2 pulak kena puji..bagaikan dunia ni aku yg punya..

tp jika sebaliknya, Allah sja yg tahu..Allahuakbar!

acara mengsetting telah dijalankan 2-3 bln lps dlm kepala utk learn from the past and people wif experience, pe yg penting niat dan buat keja betul sudah la..pesan mak papa itu kena igt..jaga diri..jgn myusahkan org..jgn boros..yg lain2, kena sembur dgn bos ke pkns ke....layan..bls je dgn senyuman....dah dpt pahala pree2 je..

last but not least, i wish that i could enjoy mylife and leads to a happy ending in the hereafter...xyah runsing2 pikir pasal keja..life is to be enjoyed.igt kita idup sat saja kat dunia ni..tuu..yg lama dan kekal nya kat sana tuu....

so, just be prepared..wallahualam.hepi saturday!
(edisi motivasi diri sendiri)

3 comments:

Pak Ngah said...

Seronok benar rasanya bila dapat baca blog Siti kembali. I believe you are going to be a great writer someday. Trust me.

JASA said...

welcome back Siti...jngn berenti menulis. bayangkan Siti dah ada cucu nnti...masa tu mungkin Siti dah tulis beribu entri....cucu dapat memahami zaman siti melalui tulisan siti..kan baest tuu

siti said...

thanks PakNgah n Bro Jasa..u both like my father..