Sunday, April 26, 2009

people at the front line

assalamualaikum wbt dan selamat hari ahad,

hari ni mood sy dah lari tinggaikan sy kat rumah.. yg tinggal cuma keinginan nak tidoq....tidoq... dan tidoq......
sy takdan nak ligan mood2 hat lain yg dah terbang dan mmg dah tak larat nak kejaq lagi...biaq pi lah..malaih @ baloq liat tahap gaban..huhuu..
hari ni sy menulih dlm bahasa ibunda saya yang tercinta, bahasa utara..leh sama2 kalau anda kat luaq sana nak blajaq..dan sebelum kami lupa,
kehadapan mak yg tercinta yg la ni berada di Penang,

"Selamat hari Ibu"
"you're my Greatest mom Ever"
semoga dipanjangkan umoq dan dimurahkan rezeki, ceria-ceria dan sihat-sihat selalu
bley buat haji lagi nanti
jasa dan pengorbanan mak membesarkan kami adik-beradik smp besaq akan kami ingat sampai bila-bila
mmg tak akan terbalas segala kasih sayang yang telah mak dan papa curahkaninsyaAllah, kami semua doakan mak dan papa dikurniakan kehidupan yg sejahtera dan diberkati dunia dan akhiratAmin.
sengaja sy ucapkan awal sbb takut diri ni yg mmg seadanya pelupa utk mengigat tarikh dan nombor. dan sekadar coretan buat org terpenting dlm hidup sy.
ikhlas from ur keras kepala daughter

dan lagu ini ditujukan khas buat mak sy dan jugak mak- mak di luar sana



sy akui mmg ssh utk sy tunjukkan perasan sy..terutamanya kepada org yg sy terlalu sayang. now and forever my mak and papa..
when its come to words yg perlu diucap depan2 lagi la.....mau banjir satu rumah..peristiwa ini slalunya time raya..to me perkataan itu terlalu bermakna..maknanya bila sy ckp sy syg org itu, mmg sy terlalu sgt2 dan gaban gila suka, syg, cinta org itu..walaupun cuma sekali atau ckp dlm keadaan gelak2..tp sebenarnya dlm hati rasa mcm nak meletup..mmg susah la..adus, nak ucap ayat-ayat cinta ni.woh, dah tersasar jauh dari motif sebenar entry kali ni..
takpa2..

people at the front line..betul ke?..ke front desk?
people at the front line??..hurm, mmg hangin dan hangit la cerita ni, sbb ianya jadi kat kawan saya dan saya sendiri..bukan sengaja nak cerita buruk ka apa mcm mami jarum....tp cuma sedikit terkilan la dengan servis dan layanan yang diberikan terutamanya daripada bangsa melayu kita sendiri..ya Allah..sabaq2..mmg menghakis iman betulla..
ia berkait rapat dengan pekerjaan yg kena jumpa2 org, bg servis dan layan org..erti kata lain keje PR kat front desk jabatan kerajaan..
tp sy percaya tak semua org yg keje profession ni, adalah mcm mamat yg sorg ni. dia sorg jek yg jd bakteria susah nak hapus dan merosakkan imej profession PR org lain..huhu geram x abis lagi.

kisah ni sebenarnya dah drag drpd hr isnin smp la jumaat lepas..hari2 kena pi jumpa mamat ni. sbb ada nak settle skit pasai plan2 submission..kita bila taktau kita akan bertanya la kan??..betul tak?..dah tu, first time pi submission kat situ..mesti la byk tny skit dan byk benda xtau..nak pulak lagi dia adalah person in charge yg sudah di byr gaji utk duduk kat depan dan di tanya..bukan niat sy nak burukkan dia, tp ye la, jalankan lah tanggungjawab anda seadanya.
just treat people nicely..and use polite words..bukan susah pon..org pon senang nk explain apa2..
atau mungkin sbb dpt bekerja dgn kerajaan membuatkan dia menjadi sebegitu..sombongnya!! ya Allah..sabaq2 lg..
this scene took place at MPS Sepang..jd, sapa yg mkn cabai dia la yg rasa pedas..
dengan sikap anda yg sebegitu takkan membawa anda kemana2..sekadar bekongsi pendapat dan teguran.. what u give, u get back..scorpion pon nyanyi lagu mcm ni tau..dia pon tau budi bahasa..hurm..lega!

7 comments:

Uncle said...

Siti.

Good that you are back! Tell me, what deco do you do? Interior or exterior? I'm quite interested to get a professional to do something for my tiny apartment. Something simple...i'm very much into "ZEN". Btw, welcome back!

siti said...

interior and exterior..both..landscape architecture is my major

moonie said...

oo hangin gak gue bace..sbb gue pon penah jumpa ngan makhluk2 kerek nih

dorang ingat, idop x mati ker? pas2 tgi sgt ker position dier sampai nak layan org cam2. try to b nice to people then ull be treated as it should be also..naper yg tu pon susah nk paham...huh!

*suker giler lagu m.nasir tuh

siti said...

a`ah..tp yg tak best nye..byk projek area sepang..so tepakse jupe dia jugak..isk isk..ghonseng!.
km suka sgt lagu m.nasir tu jugak..luv u mom!

Uncle said...

Siti...bila nak update nih? Malaih ka??????

siti said...

bukan malaih, x dan..la sy dok smbil2 wat dwg tender..adus

Uncle said...

Ni cheq...amboi...lama tak dengaq cerita...balik tanjong ka?