Friday, July 24, 2009

mo0d changing


Allahuakbar
geez.....now is 1.00am
me, in ofis..ni second time aku tulis pasal benda yg sama
sbb benda ni mmg drectly tekeluar dr kepala aku skrg..tensen!!
rasa nk pecah kepala pun ada..memikirkan masa depan aku dan keja yg memerah otak
mak ayah pun dah slalu bising2 suruh tuka profession..tp, nak
buat mcm mana mmg dah tetulis..dan aku mmg suka
dan aku berharap aku masih dan akan terus berada dlm bidang ini
worst case scenari0, dlm bidang yg berkaitan dan tak terkeluar dr landasan
tp,
hurm, skrg ni lah life aku yg nak dikira mcm dah takdak life lgsg.. im in vain
bgun pg blk mlm.. kdg2 tak tido lgsg dan kembali keja on the next day..uhh...so exhausted and frustrating
dah byk kali jugak aku ckp benda ni dgn kwn2..hurm, maybe jugak aku ni anak manja kata org...baru kena skit dah tak tahan..asyik nak merungut
pikir2 pe yg mak ayah aku ckp betul gak.. life as a fresh graduate yg baru2 nk keje is so unhappy and frustrating (at this very moment la) !!!!!!
ya Rabbi, tolong lah hamba mu yg lemah ini..rasa nak teriak pun ada..nak jerit pun ada...dua-dua skali..rasa mcm nak terjun bunjee pun ada.wawaaa..
tp, itulah, belajar susah dahulu..senang kemudian..aku hrp aku akan lebih kuat lps ni
for the time being, aku tak boleh nk stop pikir..itu dan ini..ada sja popup window
kalu aku keje kat penang..dah lama hari hari kena sound slalu blk umah lmbt..
skrg ni kena sound time blk kpg and thru fon je lah
aduS
aku tak tau dah nk ckp apa lg..aku mmg tgh tension gaban!!!!
buat sekian ke seratus juta kalinya..haah, kan dah terkeluar ayat merapu
probably this would be the last entry from me
ilal liqa`
wsalam
-end-

5 comments:

mimpiyangsempurna said...

works will never ever become lesser even if we work really really hard i guest. so, it's important to give our self some time to relax. :) hav a great friday n weekend! :)

nawa7 said...

agreed..
sbr n kuatkn dri ye kwn.There would be a good plan for u out there from Him, one day..who will never knows ~

Pak Ngah said...

Let's look at it this way, Siti. Someone will definitely take over and complete my job if I die while doing it.

Moral of the story: Don't die when you are doing a job. Take it easy and do it because you want to please Allah not anyone, not yourself.

Max J. Potter said...

personally..having a job you can focus on IS having a life. at least, boredom of not having one doesn't bite at you.

all the best!!

siti said...

dear mimipiygsempurna:
thanks! :)

dear nawa7:
yup, insyaAllah.thanks dude!

dear Pak Ngah:
thanks Pak Ngah for the advice.really appreciate it

dear maxJ.Potter:
sure, ill do..huhu.dun even have time to get bored.huhu.