Sunday, February 22, 2009

Mee Banjir Udang Kuala Sepetang

kuala sepetang..pe yg spesel nyer tempat ni??? ha..check it out

sebelum tu nak citer sket psl history area ni..
mengikut sejarah tempat ni asal usul nye area lombong, pastu ada rail ketapi sebagai pengangkutan utama dolu2 yg bwk hasil2 lombong tu ke Port Weld..port weld ni juge dikenali sebagai Kuala Sepetang..thats why community kat sini kebanyakannye adalah dari kalangan kaum cina dan mostly bekerja sebagai nelayan, peraih dll..org melayu ada jugak, tp dkt2 kawasan ke arah tepeng (taiping)..

pekannya kecik je..ala pekan koboi...dianugerahi dgn alam semulajdi seperti hutan paya bakau, monyet2 yg cumel (spesis macaque yg suke ragut makanan), bot2 nelayan, burung2 hijrah dan angin yg sepoi sepoi bahasa..if dari Penang ia memakan masa 1 hour 30mins drive utk smp ke sana..kalu dr kl ke, tengganu ke.. pndai2 la kira sndiri ya....senang ja nk pi.kluar exit taiping straight smp medan simpang belok kanan..pastu straight lg..smp nmpk papan tanda
"
Mak Teh Mee Banjir Udang"..tu lah dia. sampai dah!!! lega..sejak kedai mak teh masuk tibi 3 makin happenning customernya..berjanggut jugak la kena queue...dekat sejam..adus..sabar je

okey nikmatilah gambar dibawah:-

yeye..order dah sampai..cuba kira bape puloh ekor udang yg ada?..hage dia ada rm6 dan rm10..murah kan..ke?

candid my mak tgh pulun mee..3 pinggan lg tu..hehe (jgn marah mak na..)

udin tetap hepi walaupon tgk je org lain mkn..
blkg tu khemah yg mak teh tmbh sbb customer makin happening..dh mcm umah kenduri


singgah sat kat jeti kuala sepetang..best angin..

bot nelayan baru nak masuk parking

p/s: kalau teringin nak pi, better pi weekdays..kalu weekend..kirim salam je la.kedai n dibuka dari jam 7.00pg - 11.00mlm
-TAMMAT-

2 comments:

en_me said...

macam nak pi try jakkks.. uhuhu

siti said...

pi ..pi..sedap jugaks..