Thursday, November 27, 2008

P

pagi ni bermula dgn sayup sayup suara mak pggl bangun solat suboh..adus..liat betul nak bangun pagi-pagi hening ni ( jam di dinding dh menunjukkan pukul 630pg, ya Rabbi sib baik dah hampir hampir suboh gajah) mmm...maklum la. nak nak pulak time cuti skolah, panjang pulak tu..hehe paham paham je la.memandangkan si kecik uddin tak bangun lagi lepas solat teh dia pon sambung tido balik..tuptup sampai 9pagi.mak macam tau tau je sy bgun lmbt, selak tudung saji uiks dah ready..alhamdulillah..yumyum
lepas tu start enjin keta, baru rasa segar skek..pi pusing pusing taman. wat panaskan enjin ja. coz cuti takdak pi mana. so itu la rutin hari hari selepas brekfast. elok ja masuk parking mak bagi list barang suruh pi market...ni lah rupanya:



order dari mem besar (tengok ejaan mak guna huruf o )

hurm,semua barang tak sampai 10 rggt..belen bleh wat isi myk keta..naik tanduk kat kepala kekekekeke. sampai simpang belok kanan singgah driving school HT dekat gate ketapi..beli sticker P keta. terserempak dengan "lausek" (cikgu driving)..."Ha, lu apa macam? sudah bwk keta sindili ka?"....sengih ja sambil tangan tunjuk ke arah kereta kat tepi jalan. "Oo..baguih aa.., lausek kata"..hehe
selama ni bawak sesuka hati tanpa ada kesedaran untuk menampal sticker di depan dan dibelakang cermin..biasa la, undang2 begitu sukar untuk dipatuhi oleh rakyat malaysia yang berumur 16- 30++...adus, nak kena tampal belah mana? tak terjumpa lak pegawai jpj hari ni.slalu ada ja road block. last last sticker tu tersadai dekat ferrari uddin,huhuhu.uddin skrg lagi cekap driving dari teh dia..sat ja dah sampai dapur..vroom vroo0om...


p/s: saya ingin memohon maaf sekiranya previous blogs agak redundant..saya budak baru belajar

2 comments:

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

apa habaq! (dgn slang utara yang pekat) hehehe..

siti said...

habaq baik..