Sunday, April 26, 2009

people at the front line

assalamualaikum wbt dan selamat hari ahad,

hari ni mood sy dah lari tinggaikan sy kat rumah.. yg tinggal cuma keinginan nak tidoq....tidoq... dan tidoq......
sy takdan nak ligan mood2 hat lain yg dah terbang dan mmg dah tak larat nak kejaq lagi...biaq pi lah..malaih @ baloq liat tahap gaban..huhuu..
hari ni sy menulih dlm bahasa ibunda saya yang tercinta, bahasa utara..leh sama2 kalau anda kat luaq sana nak blajaq..dan sebelum kami lupa,
kehadapan mak yg tercinta yg la ni berada di Penang,

"Selamat hari Ibu"
"you're my Greatest mom Ever"
semoga dipanjangkan umoq dan dimurahkan rezeki, ceria-ceria dan sihat-sihat selalu
bley buat haji lagi nanti
jasa dan pengorbanan mak membesarkan kami adik-beradik smp besaq akan kami ingat sampai bila-bila
mmg tak akan terbalas segala kasih sayang yang telah mak dan papa curahkaninsyaAllah, kami semua doakan mak dan papa dikurniakan kehidupan yg sejahtera dan diberkati dunia dan akhiratAmin.
sengaja sy ucapkan awal sbb takut diri ni yg mmg seadanya pelupa utk mengigat tarikh dan nombor. dan sekadar coretan buat org terpenting dlm hidup sy.
ikhlas from ur keras kepala daughter

dan lagu ini ditujukan khas buat mak sy dan jugak mak- mak di luar sana



sy akui mmg ssh utk sy tunjukkan perasan sy..terutamanya kepada org yg sy terlalu sayang. now and forever my mak and papa..
when its come to words yg perlu diucap depan2 lagi la.....mau banjir satu rumah..peristiwa ini slalunya time raya..to me perkataan itu terlalu bermakna..maknanya bila sy ckp sy syg org itu, mmg sy terlalu sgt2 dan gaban gila suka, syg, cinta org itu..walaupun cuma sekali atau ckp dlm keadaan gelak2..tp sebenarnya dlm hati rasa mcm nak meletup..mmg susah la..adus, nak ucap ayat-ayat cinta ni.woh, dah tersasar jauh dari motif sebenar entry kali ni..
takpa2..

people at the front line..betul ke?..ke front desk?
people at the front line??..hurm, mmg hangin dan hangit la cerita ni, sbb ianya jadi kat kawan saya dan saya sendiri..bukan sengaja nak cerita buruk ka apa mcm mami jarum....tp cuma sedikit terkilan la dengan servis dan layanan yang diberikan terutamanya daripada bangsa melayu kita sendiri..ya Allah..sabaq2..mmg menghakis iman betulla..
ia berkait rapat dengan pekerjaan yg kena jumpa2 org, bg servis dan layan org..erti kata lain keje PR kat front desk jabatan kerajaan..
tp sy percaya tak semua org yg keje profession ni, adalah mcm mamat yg sorg ni. dia sorg jek yg jd bakteria susah nak hapus dan merosakkan imej profession PR org lain..huhu geram x abis lagi.

kisah ni sebenarnya dah drag drpd hr isnin smp la jumaat lepas..hari2 kena pi jumpa mamat ni. sbb ada nak settle skit pasai plan2 submission..kita bila taktau kita akan bertanya la kan??..betul tak?..dah tu, first time pi submission kat situ..mesti la byk tny skit dan byk benda xtau..nak pulak lagi dia adalah person in charge yg sudah di byr gaji utk duduk kat depan dan di tanya..bukan niat sy nak burukkan dia, tp ye la, jalankan lah tanggungjawab anda seadanya.
just treat people nicely..and use polite words..bukan susah pon..org pon senang nk explain apa2..
atau mungkin sbb dpt bekerja dgn kerajaan membuatkan dia menjadi sebegitu..sombongnya!! ya Allah..sabaq2 lg..
this scene took place at MPS Sepang..jd, sapa yg mkn cabai dia la yg rasa pedas..
dengan sikap anda yg sebegitu takkan membawa anda kemana2..sekadar bekongsi pendapat dan teguran.. what u give, u get back..scorpion pon nyanyi lagu mcm ni tau..dia pon tau budi bahasa..hurm..lega!

Sunday, April 12, 2009

semalam, hari ini dan esok

salam again..

today ill try to write in english,just practising.....its been quite a while im not writing, speaking, listening to or even watching english movies..grammar and vocab pun sudah berterabur..aiyayyay!!

p/s: everybody is welcomed to comments and correct my english, im on going process of brushing up my language skill yg agak mengecewakan dan lemah skrg ini.Thanks.

Yesterday

as i threw open the window on the 10th of April on a lovely friday morning, i come to realized that it was the day that i should get prepared and went out for work much earlier than usual. it was the day where my heart start beating a lot more faster than a bullet train..doh doh...what a day..what makes me so worried was, its time for dateline and project meeting with clients on the evening (they are even more horror than ghost movies..betul..im telling you..huhu)

and

it was the same day as well whereby i should become a part time interior volunteer for my bos to get the office ready for astro shooting. all the susun2 works of material sample is quite tiring and make me sweat just like im going out for jogging..the shooting was during the evening after jumaat prayer. for the "ekspresi laman" program..im not sure..might be..on the 104 channel..
so you guys out there dont forget to watch it,
if you want to see who's my bos la..(buat promo skit bley kan)

after i finished all the decorative works, i was lucky enough that i got informed that the meeting on the evening was postponed to the next tuesday..what a relief..but still ive to get ready for me to be able to counter their comments next week. later i got a call from my sister telling me that she already safely delivered her baby at the hospital..yey, baby..i love babies...so geram2 and rasa nk picit2. im telling myself, get ready with your backpack and start journey back home..and alhamdulillah, i managed to reach there and see my new anak buah sleep so tightly next to her mother..
her name is Najla Insyirah bt Mohd Azrul, 3 days old
later i will upload her plain pictures


Today and tommorow
to be cont.its time for...zzZZzz

u guys tgk dulu JOZAN episode ni kelakar

video

Saturday, April 4, 2009

im back

gambaq hiasan
(bukan apa, mggu ni kena design area swimming pool, House Offices selangor science park, sepang.. idea tolong lah mai....mai..)


assalamualaikum wbt..


alhamdulillah dan syukur kepada Allah kerana sy masih diberi nikmat kesihatan dan berpeluang mencurik sedikit masa terluang utk menulis cerita yg tak seberapa ni..memetik kata2
Pak Ngah


"People don't remember what they say or see but writing is indelible. Keep writing, Siti. It's history."


thanks for the words Pak Ngah.sbb ia mmg betul. people tend to forget what they say easily...perkataan yg kita sebut 2 saat lepas pon kdg2 x igt..lain lah kalu otak mcm komputer.taip je..terus keluar..tp komputer pon kdg2 hang jugak.huhu.


Jdnya lepas ni sy akan cuba menulis w/pun masa dan keadaan diri agak kurang mengizinkan.insyaAllah.

hari ni sy sedikit hepi sbb dpt baca blog dgn riang ria sambil mendengar lagu jason mraz kat pc .

disamping dpt inhale oxygen dgn lebih rileks..dpt dgr burung kicau2 tepi tingkap, tengok pokok2 betul menghijau kat taman(asyik tgk dwg cad jek, buhsan woo), dpt enjoy drama korea dgn pelakon2 comel dan jambu, karaoke dgn budak2 opis, lepak2 kat ikea n the curve, sggah umah kakak...kira dah ok sgt... dpt la sedikit recover dr otak tepu mgadap keja. maksudnya weekend mmg hari utk rest to the fullest atau dlm erti kata lain hari qada` tidoq

the next 2 days akan bermula lah balik hari tak tenang.. semua benda kalau buleh nak rushing dan cepat siap 2-3 days before dateline tp final output mesti mau perfect dan gempak..u r now on fast track schedule..
aiiyoyoooo...fenin fenin...

mana nak melayan kerenah klien lg..tetapi hidup bila dipikir2 balik, kalau x de pressure cam ni tak best jugak..tak thrill org kata..huhu..slalu if dpt pi site visit best..dpt lari jap dari bertapa kat dlm opis yg sejuk mcm peti ais..betul...mmg best dan teruja if benda yg kita plan dah siap implement on site..bahagia rasa..nak2 pulak kena puji..bagaikan dunia ni aku yg punya..

tp jika sebaliknya, Allah sja yg tahu..Allahuakbar!

acara mengsetting telah dijalankan 2-3 bln lps dlm kepala utk learn from the past and people wif experience, pe yg penting niat dan buat keja betul sudah la..pesan mak papa itu kena igt..jaga diri..jgn myusahkan org..jgn boros..yg lain2, kena sembur dgn bos ke pkns ke....layan..bls je dgn senyuman....dah dpt pahala pree2 je..

last but not least, i wish that i could enjoy mylife and leads to a happy ending in the hereafter...xyah runsing2 pikir pasal keja..life is to be enjoyed.igt kita idup sat saja kat dunia ni..tuu..yg lama dan kekal nya kat sana tuu....

so, just be prepared..wallahualam.hepi saturday!
(edisi motivasi diri sendiri)